Podaljšujete lase?

lasni-podlajskiSe sprašujete, kaj lahko gre pri podaljševanju las narobe? No, če se tega ne sprašujete, bi se morda morali. Postopki za podaljševanje las so različni in skupno jim je, da ob pravilnem ravnanju vsi vodijo do želenih rezultatov. Predstavljamo vam pregled najpogostejših metod podaljševanja las in na kaj morate pri vsaki izmed metod paziti, da ne pride do neželenih posledic.

 

Clip in

Ena izmed najenostavnejših metod za pritrjanje, ki jo lahko izvajate v objemu lastnega doma, je clip in. Ti podaljški se pritrjajo s posebnimi sponkami in so namenjeni kratkotrajni uporabi, saj se morajo pred spanjem odstraniti. Težave, ki se lahko pojavijo pri tej metodi so redke, paziti je potrebno, da teža podaljškov ni prevelika. V tem primeru se lahko ob nošenju prenaša na lasišče prevelika sila, podaljški vlečejo lase, kar lahko vodi do večjega izpadanja las ali poškodbe lasišča. S sponkami je prav tako dobro biti previden, čeprav so narejene za optimalno prilagajanje in ob pravilni uporabi ne poškodujejo rastočih las, je pri hitrem pritrjanju možno, da svoje lase poškodujemo. Tako je primerno, da si za urejanje vzamemo dovolj časa in čez postopek ne hitimo.

Microring

Pričvrstitev z majhnimi obročki, oziroma microring tehnika je en izmed načinov dolgotrajnega podaljševanja las. Za pravilno izvedbo postopka je potrebno imeti kar nekaj izkušenj in primerno orodje. Ob nepravilni izvedbi lahko obročki preveč stisnejo pramene rastočih las, ki se lahko po veliki obremenitvi polomijo. Kadar so lasni podaljški pritrjeni preblizu lasišču lahko pride do pregrobega vleka rastočih las, kar vodi do glavobolov, nadraženja, rdečice kože ali do izpada las. Postopek pritrjanja z obročki zato prepustite strokovnjaku z dolgoletnimi izkušnjami.

Tape in

Lepljenje podaljškov na rastoče lase je, prav tako kot microring, tehnika za dolgotrajno podaljševanje. Lepila so več vrst, skupno pa jim je, da morajo biti lasni podaljški pritrjeni dovolj daleč od lasišča. Stik s kožo lahko privede do rdečice, srbečice, ran ali celo globljih poškodb lasnih korenin. Podaljševanje las s tehniko tape in mora biti pozorno izvedeno in naj vam za to ne bo težko porabiti kak evro več.

V članku smo izpostavili najnevarnejše posledice podaljševanja las, do katerih lahko pride ob nepravilni uporabi ali nepazljivosti pri pritrjevanju podaljškov. Skupen opozorilni znak, ne glede na to, za katero metodo se odločite, naj bo povečano izpadanje las. Kadar se le to pojavi, je potrebno podaljške odstraniti in prenehati s podaljševanjem. Upamo, da smo pomagali preprečiti neprijetnosti, ki se lahko pripetijo in pripomogli k pravilni uporabi lasnih podaljškov.