Najboljši čaji za čiščenje jeter

Vsi vemo, kako zelo je pomembno čiščenje našega telesa, to bi moralo biti prisotno tedensko v našem meniju. Čiščenje jeter je ključnega pomena za naše dobro počutje. Zraven dobre in polnovredne prehrane je pomemben tudi spanec. Vendar ali ste morda vedeli, da lahko s čiščenjem jeter pričnete že danes? Ne samo, da lahko pričnete že tukaj in zdaj, vendar lahko prav tako to počnete vsaki dan. Kadar se prehranjujemo s hrano, ki je bila pridelana na organi načinu, veliko pripomoremo pri zdravem načinu življenja in prav tako razmišljanja. Naš um in telo sta tesno povezana. Čaji nam lahko pomagajo pri čiščenju vsakega organ posebej. Pa si poglejmo kako.

Čaj rdeče deteljice

Ta čaj vsebuje veliko antioksidantov in pomaga našemu telesu in jetrom, da se sama očistijo. Čaj rdeče deteljice raste povsod po Evropi in kadar ga posušimo, da lahko uporabljamo za leto dni ali morda celo več. Ta rastlina je polna vitamina B in C, uporabljali so jo že v času starodavne kitajske.

Čaj kajenskega popra

Vedno več se zavedamo zdravilnih učinkov te magične začimbe. Ljudje ga kar pogosto dodajajo k jedem, tako da popestrijo njihov okus in pripomorejo pri naši prebavi. Kajenski poper nam pomaga čistiti jetra tako da nas napolni z energijo in doda našim organom ponovni zagon. Kajenski poper stimulira odpiranje kapilar, ki regulirajo sladkor v naši krvi in kot sem že omenila doda energijo našemu metabolizmu. Čaj kajenske popra nam bo očistil tudi nos in naša dihala.

Ingverjev čaj

Ta zdravilna korenina, ki se lahko uporablja tudi kot čaj ima lahko premočan okus za mnoge, vendar vpliva zelo blagodejno na naše telo. Ker je izredno jang pomaga tudi naši energiji in umu, da se odločimo. Ta čaj je najboljše uživati zjutraj na tešče, kajti zaradi ognja, ki ga vsebuje je zelo pomemben, za čiščenje jeter in za našo prebavo. Če vam je udobno pitje ingverja ves dan, vam le to priporočamo, če ne pa vam svetujemo, da le to počnete vsaj pred in po obrokih.

Koriandrov čaj

Ta čaj nam pomaga pri čiščenju jeter tako da pomaga prebavnemu traku in našim sečilom. Vse toksine, ki so se nabirali na našem urinskem sistemu, jih tako pospeši, da se le sami izločijo. To rastlino uporabljamo za čiščenje vode, tako da si lahko samo predstavljate kar lahko naredi našemu telesu. Koriander odstranjuje tudi težke kovine iz našega telesa.

Regratov čaj

Veliko ljudi je mnenja, da regratov čaj pomaga pri spomladanskem čiščenju. V Sloveniji uživamo regrat kar v solati, se pa zavedamo njegovega učinka tudi v čaju. Regrat nam pomaga očistiti jetra in naš mehur. Je tudi veliki diuretik, ki bo pomagal izločiti vse snovi skozi mehur. Pomaga se nam znebiti tudi žolčnih kamnov in drugi snovi, ki se nam mnoga leta nabirajo na žolči. Prav tako nam lahko pomaga pri bolj sijoči koži. Regrat je ključnega pomena ne samo, da bomo sijali navznoter, prav tako tudi navzven.