Canon tonerji

Canon tonerji, ki jih uporabljate za vaš tiskalnik, lahko predstavljajo kar velik strošek. Ste pripravljeni za tonerje Canon odšteti sto evrov? Včasih drugače ne gre, še posebej, če je potrebna posebna kakovost tiska, načeloma pa so takšni zneski povsem odveč. Tonerji podjetja Canon so lahko tudi poceni, če ste le nekoliko iznajdljivi in veste, kakšne vrste tonerjev sploh obstajajo in kakšne so razlike med njimi.

Originalni, neoriginalni in obnovljeni CANON tonerji

canonVečina visokih stroškov je povezanih z naivnostjo oziroma nevednostjo. Kaj imamo v mislih? Dejstvo, da vas proizvajalec tiskalnika skuša prepričati, da so edini primerni Canon tonerji za uporabo originalni. Marsikdo je zavoljo tega prepričan, da CANON obnovljeni ali neoriginalni tonerji tiskajo slabo, lahko povzročijo okvaro laserskega tiskalnika, ali pa celo privedejo do tega, da ob okvari ostanemo brez možnosti uveljavljanja garancije. Vendar pa so to zgolj prepričanja brez prave osnove, ne pa dejstva. Proizvajalec si vsekakor želi, da bi se v čim večjem številu uporabljali Canon originalni tonerji, saj ima od tega finančno korist, vse ostalo pa so govorice – slabši tisk, okvare in izguba garancije so stvari, o katerih govorijo nepoučeni. V resnici niso obnovljeni ali neoriginalni Canonovi tonerji nič slabši. Ravno nasprotno – lahko so celo boljši od originalnih.
Canon neoriginalni tonerji so novi tonerji, ki jih za določen model tiskalnika proizvaja drug proizvajalec, vendar so po obliki ter sestavnih delih identični originalnim. Razlika je torej bolj kot ne zgolj v logotipu, ki se nahaja na embalaži in na tonerju podjetja Canon. Neoriginalni tonerji imajo pred originalnimi dve bistveni prednosti:
- so cenejši;
- omogočajo višjo kapaciteto tiska.


Original Canon Toner NPG15 CEXV6 NP-7161 (Black)Kaj to pravzaprav pomeni? Neoriginalni tonerji lahko stanejo polovico ali tudi dve tretjini manj kot originalni, hkrati pa boste z njimi natisnili več. Neoriginalni tonerji namreč pogosto vsebujejo več prahu za tisk, kar se kaže z večjim številom natisnjenih strani.
Še cenejši kot neoriginalni tonerji pa so običajno obnovljeni tonerji. Pri teh gre za tonerje, ki so že bili enkrat v uporabi in so se izpraznili, nato pa se jih je strokovno odprlo in ponovno napolnilo. Gre za postopek, ki mora biti izveden strokovno in za katerega sami doma ne morete poskrbeti. Saj je potrebno ob ponovnem polnjenju poskrbeti tudi za zamenjavo nekaterih delov tonerja.


tonerji CanonObnovljeni in neoriginalni tonerji Canon vam torej lahko pomagajo, da bo vaš tisk cenejši in da vas ob potrebi po menjavi tonerjev ne bo bolela glava – na visoke zneske lahko pozabite, prav tako pa tudi na govorice, da gre lahko pri tisku kaj narobe. Neoriginalni tonerji in obnovljeni tonerji namreč ustrezajo vsem standardom in nobenega razloga ni, da ne bi bili z njimi povsem zadovoljni.